Tuesday, 12 April 2011

Ha.. Ha... Haa... KeTaWaLaH UnTuK MeNiNgKaTKaN IMuNiSaSi TuBuH....


-Google-
Ingin tahu cara yang mudah dan cepat untuk menurunkan kadar kolestrol sambil meningkatkan imunisasi anda? Cubalah melihat sesuatu yang boleh membuatkan anda tertawa. Hasil sebuah kajian telah membuktikan bahawa tertawa dan humor mampu menurunkan tekanan darah sistolik sehingga 10 poin hanya dalam waktu 20 minit.

Dalam kajian tersebut, para responden diminta memilih filem komedi pendek dan filem bertemakan peperangan dalam tempoh yang sama.Selepas itu, para pengkaji mengukur tekanan darah semua responden. Ternyata menonton filem komedi bukan sahaja menurunkan tekanan darah tetapi juga kadar kolestrol dalam darah.

Hal ini berkait rapat dengan peranan hormon stres.Ketika anda ketawa kadar hormon stres yang berkaitan dengan tekanan darah automatik berkurangan.. Sebagai bonus, tertawa juga baik untuk sistem imunisasi!

LMC paparkan beberapa fail funies pictures. Jom ketawa ramai-ramai untuk tekanan darah yang sihat.. ^^





































P/S : Ketawa biar berpada-pada. Jangan sampai orang cakap kita ni kurang siuman pula... ^^

12 comments:

Abang Long on 12 April 2011 at 10:44 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Salam...thanx sudi bagi bagi sy tertawa. Kalau 20 minit turun 10 point..camtu nak ketawa 1 jam lah...hehehehehehehehehe

LennMommaChubby on 12 April 2011 at 11:35 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Abang Long
Hi, Abg Long.... Tu la pasal tak boleh terlebih ketawa... hahahahahaaa...

Wen on 12 April 2011 at 12:07 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hgahahha kak lawak laaaaa hikhikhik

LennMommaChubby on 12 April 2011 at 12:34 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Wen
Naaa... Berjaya kakak buat ko ketawa... ^^

Mrs.MyGaman BorNeo on 12 April 2011 at 16:17 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ketawa pun nda buli telampau owh nanti pingsan hehehe

LennMommaChubby on 12 April 2011 at 17:23 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Mrs.MyGaman BorNeo
Yupp.... Dulu waktu sekolah, ada kawan ni sampai pengsan bh berabis ketawa. Padahal ndak berapa lucu pun. Tu semut jalan angkat cebisan biskut saja... huhuh

Wen on 13 April 2011 at 11:50 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahha iya ba kak... lwk tul ni pic... hahahhahaha....

LennMommaChubby on 13 April 2011 at 12:09 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Wen
Dipersilakan untuk ketawa.. Tp jgn telampau aarr.. hahahaaa...

Wen on 13 April 2011 at 12:22 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahhaha inda la kak... mcm mana kak buat tu nama sa ada link tu? ajar lu sa sikit

LennMommaChubby on 13 April 2011 at 13:55 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Wen
nanti kakak kasi tu link... kakak pun naik juling dah mata cari d ntenet tu.. huhu.. kalo psal blog2 ni, kakak pun ndak pandai juga... huhu

beaty on 13 April 2011 at 15:35 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

gambar terakir nampak tegitung

LennMommaChubby on 13 April 2011 at 15:51 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@beaty
Tersangat sensod owh ko punya komen yang perkataan last sekali tu... hahahaa

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~* MaRkETinG

 

Copyright © 2008 Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men