Sunday, 14 November 2010

Hari Sibuk Aku... (Final Part)


Malam tadi aku balik pukul 10 lebih. Macam hendak berkampung dekat office.. Hahahahaha... Pagi tadi aku bangun awal coz fikir aku nak pergi Church hari ni. Tapi lastly aku baru ingat yang aku terpaksa turun kerja hari ni untuk menyiapkan tender yang tinggak sedikit saja lagi. Aku dengan selambanya menghabiskan beberapa minit di depan lappy kemudian barulah aku ke bilik air. aku malas sebenarnya nak turun ke office tapi apa kan daya, aku hanya seorang kuli... Uhuks.. Uhukss... MySpace

Aku dan Beth sudah berjanji untuk breakfast sama-sama. Dia menunggu aku di depan post office. Darlingnyapun ikut sama. Aku rasa macam segan pula. Iyalah... Kan macam kacau daun saja kalau orang tengok... huhu... Kami bersarapan di tempat kegemaran kami Fook Yuen. Tempat ni memang selalu ramai orang. Tak pernah kosong. If lambat sikit, tak ada tempat. Makanan semua sedap-sedap dan menu roti kahwin diorang ni jadi dambaan utama MySpace. Erm... sambil makan, aku dan Beth berbual tentang tender. Tentang bagaimana last minutenya pengurusan dan kebengapan sesetengah pihak yang akhirnya membuatkan kami terpaksa turun bekerja pada hujung minggu.. Darling Beth hanya diam pasang telinga mendengar rungutan kami. Tapi sekali-sekala dia menyampuk juga... Hehehe...

Hampir pukul 11 barulah kami berlenggang-lenggok masuk ke office. Yang lain dah lama sampai. Macam rasa bersalahpun ada... Nasib baik semua o.k2 sahaja. Tender masih macam biasa. Belum ada progress yang "memberangsangkan"... Aku dan Beth terus turun padang. Hah... Kamipun start "beramah-mesra" dengan buku-buku tender....

Inilah antara scene yang sempat aku rakamkan...




Inilah dokumen-dokumen tender yang sudah menyeksa kami selama hampir seminggu.



Sempat memberikan "peace" ketika sedang mem"photostate" dokumen tender.



Cuba teka ni tangan siapa?... >> Beth...



Buat kerja sambil draf post untuk blog.. Siapalah agaknya ni.... hehe



Baju Hitam : Ms Yapp _ Baju Hijau : Beth _ Baju Biru : Sista Weii



Dalam photo ni ada Ms Perfect.. .



Salinan dokumen tender telah siap di"photostate"...



Dokumen tender yang dah lengkap dan sudah ready untuk dimasukkan ke dalam envelope.



Dokumen tender yang sudah dimasukkan ke dalam envelope.



Proses "melakri" sedang dijalankan. (Dari kiri : Ms. Theresa, Ms. Yapp dan Sista Weii)



Dokumen tender yang sudah siap sepenuhnya I.



Dokumen tender yang sudah siap sepenuhnya II.



Dokumen tender yang sudah siap sepenuhnya III.



Sibuk-sibukpun ada juga masa untuk teh herba rebusan sendiri -Ms Theresa.


"PEACE" untuk semua tender- Beth [Gambar ni sengaja di'blur'kan sedikit atas permintaan yang empunya gambar]


Oooooopppsss... Siapa punya ni?... ehehehehe...

Lapang dada selepas semuanya selesai... MySpace. Muka aku memang tak ada dalam semua gambar tu coz aku yang jadi camerawoman < Adakah istilah ni?.... Apa-apapun, segalanya akan berjalan dengan lancar dan menjadi lebih mudah jika kita tahu apa yang perlu kita lakukan tanpa menunggu arahan-- Ini sahaja kesimpulan yang aku dapat selepas bekerja-keras selama hampir lebih daripada 6 hari. Ngee... P/S : Lega rasa hati. Hari-hari yang menyeksakan dah berlalu akhirnya... MySpace Yahoo...

4 comments:

weiwei on 26 November 2010 at 20:30 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bolehkan nex time jan gitu banyak buku tender?? hehe

LennMommaChubby on 27 November 2010 at 08:35 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Boleh bh kalo ko... Tp tetap ada proses melakri tu...

weiwei on 28 November 2010 at 22:28 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha..proses melakri lagi....tapi jan melibatkan papa ..ari tu lepas dia lakri, terpaksa ms. Yapp dan i buka balik..(3 titik peluh)..hehe

LennMommaChubby on 29 November 2010 at 14:38 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ayaaa.. "papa" ko tu tau cakap saja. Org yg penat ni tahap dewa ni. >5 titik peluh.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~* MaRkETinG

 

Copyright © 2008 Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men