Thursday, 27 January 2011

KaSuT TiNgGi : CaNtiK UnTuK SaKiT


Sumber : Google

Sebagai seorang wanita, kadang-kadang aku hendak juga bergaya dengan high heels untuk meningkatkan keyakinan diri. Selain daripada ia membuatkan aku kelihatan lebih tinggi coz aku ni rendah, aku rasa aku akan berubah jadi perempuan yang seksi bila mengenakan kasut tinggi >>perasan betul. Dulu aku kerap mengenakan high heels ke pejabat. Tapi apabila mendapati kaki aku mula sakit-sakit, akupun menghentikan tabiat ini. Tak kisahlah tak seksi. Yang penting tak sakit kaki. Mulanya aku ingatkan aku sakit kaki coz badan aku yang berat ni tak sesuai memakai kasut tumit tinggi kerana ia terlalu memberi beban pada kaki. Rupa-rupanya memakai kasut tinggi ni memang memberikan kesan yang buruk terhadap kaki. Tak kiralah gemuk, sederhana atau kurus, ia tetap memberikan kesan yang tidak baik. Terima kasih kepada KoMbUrOnGoH yang telah menghantar email kepada aku tentang ni.


Dia telah meng-emailkan gambar ini kepada aku. Aku tak tahu dia dapat dari mana. Oleh kerana tak jelas sangat, jadi akupun carilah gambar yang sama macam ni dari google. Untuk gambar yang lebih jelas, sila klik di sini. Kata kawan aku dalam emailnya itu, pakai high heels ni boleh menyebabkan kesakitan dan kecacatan kekal. Yang buat aku panas tu, kawan aku ni cakap "perempuan suka tahan sakit demi untuk kelihatan cantik".. Akupun terasalah coz aku kan perempuan. Sedap betul dia tuduh-tuduh. Mungkin ada segelintir sahaja yang macam tu tapi bukan semua.. Pellisss laa...(sorry... out topic... hehehe). Walaubagaimanapun, aku berterima kasihlah juga kerana gambar tu benar-benar membuatkan aku "insaf"....

Kepada sesiapa yang gemar mengenakan high heels setiap hari khususnya yang bekerja di office tu, aku sarankan anda menanggalkan kasut ketika sedang bekerja. Rehatkan kaki seketika..







P/S : Aku pakai selipar jepun saja di office... Ngeeeee....

11 comments:

Just on 27 January 2011 at 09:17 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sia nda suka high heels tp betul kan klu pakai high heels buat kita nmpk sexy... jarang2 sia pakai high heels ni.. nda sanggup sia sakit drpd cantik... urg lain kali la... ;p

LennMommaChubby on 27 January 2011 at 10:00 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sama la kita, just... sa pun tak suka pkai high heels.. sexy atau tidak, tu blakang kira... Yg pnting ndak sakit...

Ellen on 27 January 2011 at 10:28 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya pun sama sis...nda suka pakai high heels ni..kin sakit pinggag tu kalo selalu guna kan...huhu...rela pakai sandal atau selipar jepun di opis...

Aemy Shamy on 27 January 2011 at 10:44 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya paling x pandai la bertumit tinggi..haha :p

LennMommaChubby on 27 January 2011 at 10:56 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ellen : hahahaha... Naa... kan sa bilang. Bukan smua pmpuan sanggup sakit demi mo pkai high heels...

Aemy : Bgus la tu, aemy... jgn cuba2... kin sakit kaki ni... kalo mau pkai pun, pkai yg tinggi tp flat dia punya tumit... sa rasa tekanan d bahagian kaki kurang sikit. but jgn pkai selalu...

♥Nanie Natasha♥ on 27 January 2011 at 12:05 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sa pn nda suka pki high heels..tpi lawa gia tu..hehe..sa besa pki yg sama rata heels dia..
kwn2 sa la..plg than pki high heels..aigoo..

LennMommaChubby on 27 January 2011 at 12:21 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ya bh, nanie... bagi yg pindik2 tagap mcm sa ni sometimes mo juga nampak tinggi.... yg flat but ada tumit sikit tu tak berapa kin sakit kaki... suda try...

miNeEwaNz89 on 27 January 2011 at 12:24 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nice one the info....

LennMommaChubby on 27 January 2011 at 14:10 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

thnx, mineewanz89...

Mrs.MyGaman BorNeo on 31 January 2011 at 12:14 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

... i love high heels ... tapi saya biasa pilih heels yg fully support bukan yg sebesar jari kelingking.

LennMommaChubby on 31 January 2011 at 15:00 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sy pun kdg2 pkai n of coz la yg fully support punya...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~* MaRkETinG

 

Copyright © 2008 Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men