Monday, 31 January 2011

LiMaU MaNdAriN Di SaNa-SiNi


Sumber : GOOGLE

Arrrrkkkkkkhhh!!!..... Tekak dah naik perit makan LIMAU MANDARIN. Sejak dua minggu yang lepas, asyik hentam LIMAU MANDARIN saja sebagai snek.. Ramai betul yang bermurah hati menghantar LIMAU MANDARIN. Penuh dah peti sejuk office. Masuk saja office, semerbak bau segar LIMAU MANDARIN. Di ambang CNY (Chinese New Year) ni, mana-manapun LIMAU MANDARIN (selain tanglung laa...).

Memandangkan aku rasa akhir-akhir ini aku kerap sangat makan LIMAU MANDARIN, akupun 'google'kanlah apa kelebihan-kelebihan LIMAU MANDARIN ni.. Aku jumpa ini.... >>>>

Vitamin C
- Melindungi tubuh dari serangan kanser, merangsangkan pengaliran darah dan mempercepatkan penyembuhan luka dalaman mahupun luaran.

Kalsium
- Menguatkan gigi dan meningkatkan ketahanan badan terhadap serangan pereputan gigi dan osteoporosis.

Vitamin B
- Mencegah kecacatan bayi dalam kandungan dan menentang penyakit jantung.

Serat
- Pektin (serat yang larut di dalam air) terbukti mampu manahan rasa lapar serta dapat menguragkan tahap kolestrol dalam darah.

Antioksida
- Melindungi kulit daripada radikal bebas dan melambatkan proses penuaan.

Jus Limau Mandarin
- Mampu mengubati asma, tuberkulosis, demam dan penyakit bronkitis dengan merangsang saline dalam paru-paru untuk mengeluarkan kahak berlebihan kemudian melindungi paru-paru daripada jangkitan berulang.
- Mengatasi masalah penghadaman seperti sembelit dan dispepsia.




Sumber : Khasiat Limau Mandarin





P/S : Tak ragu-ragu lagi makan LIMAU MANDARIN.  ",

10 comments:

E.d.Y on 31 January 2011 at 21:48 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tahun ni xdpt la limau free..sedih..:(

AyinAyob on 31 January 2011 at 23:42 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

huish! sedapnye! nak!!!

AnnieMing on 1 February 2011 at 02:36 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Bagus juga baini limau mandarin.. Walaupun sa inda begitu suka makan buah, tapi limau mandarin tetap sa makan walaupun beberapa ulas saja. Sebab manis ba. Hehe..

LennMommaChubby on 1 February 2011 at 06:45 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

E.d.Y : Ciannya.... Nanti sy emailkan limau mandarin k... kwang3

Ayin : Boleh... Boleh....

Annie : Manis kan... Tp ada juga yg masam bh... Tu la yg bkin pdas leher tu...

gunsirit on 1 February 2011 at 07:59 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

makan banyak vit c supaya kulit santikkkkk...hehe

biskut on 1 February 2011 at 22:18 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kitaowank dapat free jer limau mandarin nih..tak sampai sehari,clear!

Siti Nor Azliza Bte Abd Halid on 2 February 2011 at 00:07 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

princess pun dapat mkn limau...hubby bwk balik..manis....tp xbanyak..mkn je la apa yg ada..kan? kan?..

LennMommaChubby on 2 February 2011 at 18:23 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

guns : iya lorr...... betul tu...

biskut : sedap tak mkn limau mandarin free? hehe

princess : Yg pnting ada.... ^_^

Pinung is VizarD on 2 February 2011 at 20:32 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

naaa..mana sudah limau ku 10 kotak tadi..lenn bagus ko kasi pulang..

LennMommaChubby on 2 February 2011 at 20:53 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pinung : alalalala... sory.... habis sudah sa mkn... kehkehkeh

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~* MaRkETinG

 

Copyright © 2008 Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men